Biztositok.hu

Hazánkban most először alapított internetes tartalomszolgáltató cég saját biztosítási alkuszt, bár ilyen törekvések voltak már korábban is a piacon. A Biztosítók.hu Alkusz Kft.-t szeptember elején alapította meg a Generál Média, az alkusz cég október közepén kapta meg működési engedélyét, értékesítési tevékenységét a kötelező váltási piachoz alkalmazkodva e hét végén kezdi meg.

A Biztosítók.hu Alkusz az idei évben az internetes kötelező váltási piacon száll versenybe, célja, hogy minimum 30-40.000 szerződést kössenek meg az autó tulajdonosok a Biztosítók.hu honlapján és telefonos ügyfélszolgálatán keresztül.

A Biztosítók.hu a többi vezető alkuszhoz hasonlóan saját díjszámítási és szerződéskötési programot fejleszt, honlapja elő regisztrációs lehetőséggel két hete már elérhető a www.biztositok.hu címen. Az Alkusz komplex honlapja a 2010-es kötelező díjszámító program elkészültét követően, e hét végétől lesz elérhető.

A Biztosítók.hu nem csak a weben, hanem telefonon is szerződés-kötési lehetőséget kínál a kötelezőjükkel spórolni vágyóknak. Hódmezővásárhelyen, a Generál Média és a Biztosítók.hu székhelyén hoz létre az Alkusz biztosítási call centert és ügyviteli központot. Amennyiben az Alkusz honlapjának látogatója elakad a díjszámításban, vagy bármilyen kérdése van, képzett szakértői csapat fogadja hívását. Telefonon nem csak segítséget lehet kérni, a kötelező biztosítás azonnal meg is köthető.

A 2007-es 720ezres, illetve a 2008-as 650ezres kötelező váltás után ismét a váltó piac növekedésével számol Simon Péter, a Biztosítók.hu Alkusz Kft. szakmai vezetője. A 2008-as némi visszaesés szerinte egyértelműen a 2008. augusztusi MÁV ÁBE átkötési kampánynak tudható be, hisz az akkor biztosítót váltó autósok egy része novemberben már nem élt a biztosítóváltás lehetőségével. 2009. novemberében a kötelezőt váltók száma a szakmai vezető szerint mindenképp el fogja érni a 800.000-et, melynek mintegy felét várhatóan internetes alkuszoknál fogják megkötni a gépjármű tulajdonosok. A Biztosítók.hu Alkusz ügyvezetője, a Generál Média Kft. társtulajdonosa, Holman Endre elmondása szerint az Alkusz várható sikerének kulcsát a Generál Média honlapjainak mintegy 3 millió regisztrált felhasználója, napi 1 millió egyedi látogatója, valamint a Generál Média Kft. és a Biztosítók.hu Alkusz Kft. munkatársainak magas szakmai színvonala garantálja.

HU
EN